Livet ombord på et lystfartøj fylder rigtig meget for mange danskere, og derfor har vi oprettet denne blog, som er et redskab til at blive klogere på bådens verden, uanset om man er en rutineret sejler eller nybegynder.

Vi har samlet en lang række blogindlæg om marinaer i Danmark, pleje af din båd, opbevaring af båden om vinteren, hvad enten det skal foregå i det fri eller under tag, og vi inspirere til at tage rundt og opleve det skønne Danmark fra vandsiden, hvad enten du ønsker at sejle på havet eller en af de mange smukke søer, hvor det også er muligt at sejle.

Bag bloggen står en flok inkarnerede sejlere, som har tilknytning til Ry Bådelaug, som holder til på havnen i Ry, der ligger ved de smukke Silkeborg-søer i det, vi kalder Søhøjlandet. Her er søerne store nok til, at man kan få en varieret sejlads, og mange vælger at have deres både liggende her for at kunne nyde den idylliske natur fra søsiden – i bogstaveligste forstand.

Bådens pleje

Et vigtigt kapitel i denne blog er indlæggene om bådens pleje, som vi løbende vi lægge flere op omkring. Det er et vigtigt område, fordi en båd er en stor investering for de fleste, og det er vigtigt, at man løbende sørger for, at den bliver plejet, malet og vedligeholdt med de reparationer, som måtte blive nødvendige. For de fleste ejere af en lystbåd er dette arbejde både en kær pligt og noget, som man samles med familie og venner om, når sæsonen er slut, og båden skal op af vandet for vinteren.

Hos os bag bloggen tilbyder vi den perfekte vinteropbevaring, hvad enten du vil have din båd på land i det fri, eller ønsker den opstaldet i gode lokaler, som vi har adgang til. Der er naturligvis også mange andre muligheder for at leje lokaler, hvor du kan have din båd opstaldet i de kolde vintermåneder, så det står dig helt frit for, hvordan du vil håndtere denne opgave.

I et land som Danmark med mere end 7.000 km kystlinje mod havet handler bådens pleje i høj grad om at beskytte den mod de påvirkninger, som saltet fra havet giver. Men også folk, der sejler i søerne i indlandet, har brug for gode råd om bådens pleje – og dem er der masser af her på bloggen.

Stor interesse for at sejle

Når vi mener, at bloggen vil være interessant for mange mennesker, skyldes det, at der i Danmark er en virkelig stor interesse for at sejle. Mange børn begynder allerede som små med at sejle i en optimistjolle, og så er de hooked på denne skønne form for fritidsaktivitet, som for ikke så få danskere også gennem tiden er blevet til deres levebrød som professionelle søsportsfolk.

Danskerne har altid levet i tæt samhørighed med vandet, fordi vi er så tæt på det uanset, hvor vi bor, og mange er vokset op med at færdes hjemmevant på vandet. Siden lystsejlads blev en fritidsinteresse i slutningen af det 19. og begyndelsen af det 20. århundrede, er interessen kun steget, og fra at være en lidt eksklusiv interesse for overklassens folk, der på den måde kunne vise deres overskud, er lystsejlads i dag en folkesport, som denne blog også er med til at understrege.

Som sagt holder vi til i Ry, og området med de store søer i området omkring Silkeborg er ideelt til sejlere, der måske er i begyndelsen af deres sejlerliv, eller som holder mere af at nyde det smukke landskab end at kæmpe med de store bølger på havet. Derfor er vores blog også centreret om det hyggelige samvær, der er på havnen her.